• Hypotheekbelgië.com

 • Over Hypotheek Belgie

  Hypotheken voor Belgiëhypotheek 

   

  Het is belangrijk zijnde een emigratie en het zoeken naar een koopwoning in België dat u op de hoogte bent van het hypotheek aanbod op de Belgische markt. In Nederland kennen we verschillende hypotheek vormen, de Belgische hypothecaire varianten worden soms anders benoemd en kunnen verschillen qua opzet, inhoud en populariteit. Op deze pagina van Belgiëhypotheek kunt u zich goed inlezen op het aanbod van Belgische hypothecaire leningen. Echter beperken we ons tot de meest veelvoorkomende. 

   

  Lineaire hypotheek: Zowel in Nederland als in België is dit de meest voorkomende en eenvoudigste variant. Tijdens de looptijd van deze hypotheek betaalt u een maandelijks afgesproken vast bedrag aan hypotheek. Hierdoor zal de uiteindelijke rente en dus de totale last afnemen.

   

  Annuïteitenhypotheek: In België mensualiteiten hypotheek genoemd, waarbij u tussentijds aflost. De lasten per maand bestaan uit de aflossing plus de rente, en zo berekend dat de last iedere maand gelijk blijft, gedurende de afgesproken rente periode. Om de eerste jaren een fiscaal voordeel te behalen kunt u bij deze lening in de aanvang en beginperiode veel rente betalen en weinig aflossen en aan het einde van de looptijd veel aflossen en weinig rente betalen. 

   

  Aflossingsvrije hypotheek: In Nederland is dit een veel voorkomende gekozen hypotheek. In België echter een stuk minder. Bij deze hypotheek betaalt u gedurende de looptijd alleen de rente en geen aflossing. Er is de mogelijkheid om tot maximaal 30 jaar hypotheekrente over het volledig geleende bedrag in aftrek te brengen. De lening wordt in overleg in principe alleen aan het einde van de looptijd afgelost door middel van gespaarde middelen of bijvoorbeeld een vrijgekomen verzekering. Let wel, Aflossingsvrije hypotheken kunnen tot een bepaald percentage van de executiewaarde worden afgesloten. 

   

  Spaar en beleggingshypotheek: De bekendheid in Nederland is gemiddeld en in België is deze hypotheek wat minder bekend. Deze lening wordt gekoppeld aan een verzekering of beleggingsproduct. Via tak 21 kunt u in België het bedrag wat u aan het einde van de looptijd moet aflossen, sparen of beleggen. Betreffende een verzekeringspolis, zal ook deze uitkeren, bij eventueel eerder overlijden. Ook de fiscale rente is optimaal benut omdat er pas aan het einde van de looptijd afgelost dient te worden. De beleggingsvariant via tak 23 is de vermogensopbouw van de aflossing van de lening, afhankelijk van het rendement van de gekozen beleggingsproducten. Dit is een vrij onzekere factor, aangezien beleggen altijd een risico is op het behalen van een hoog rendement. Hierdoor is ook de populariteit van deze lening gereduceerd. 

   

  Passend maatwerk 

  Emigreren naar België en erop vooruitgaan qua hypotheek keuze is een streven van Belgiëhypotheek en zowel de klant. Dit is ook mogelijk door uw persoonlijke situatie goed onder de loep te nemen en de puzzelstukken bij elkaar te leggen. Uiteindelijk is er altijd een hypotheek die het beste bij u past. Samen gaan wij hiernaar opzoek. Wat ook een veel gedeelde droom is, is een huis te laten bouwen in België. Ook in dit proces is Belgiëhypotheek gespecialiseerd en kan u adviseren of u een Nederlandse of toch beter een Belgische lenig moet afsluiten. Wat ook de mogelijkheid om een Nederlandse hypotheek te nemen is aanwezig. Belgiëhypotheek zal ten alle tijden alle mogelijkheden uitvoerig met u doornemen. Om uiteindelijk die droom te kunnen verwezenlijken. 

   

 • De beste hypotheek in Belgie

  Direct het beste advies opmaat

 • De meest voordelige aanbiedingen in de markt

  Up to date van alle nieuwe ontwikkelingen omtrent de wetgeving

 • De specialist in verhuizen naar België

  An nec solum disputationi mediocritatem, vis ad accumsan nominati quaerendum.