• Hypotheken

 • Hypotheken Belgie

  Hypotheek vormen voor Belgiëhypotheek

  Naast dat looptijden en rentetarieven kunnen verschillen, moet u rekening houden met andere zaken. Zo is het verstandig na te gaan wat de voorwaarden zijn bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of het overlijden van u of uw partner. Dit zijn namelijk zaken die in België anders geregeld zijn dan in Nederland. Zorg er daarom voor dat u hiervan op de hoogte bent. De voorwaarden verschillen uiteraard per hypotheekverstrekker. Belgiëhypotheek stemt voor u een advies op maat af betreffende deze voorwaarden, zodat u nooit voor verassingen komt te staan bij onverwachte gebeurtenissen. 

   

  Hypotheekvormen in België

  In België kent men de volgende hypotheekvormen:


  Annuïteitenhypotheek: Een maandelijks veranderende aflossing maar met een constante maandlasten 

  • Aflossingsvrije hypotheek: Enkel rente betaling over de hypotheekschuld zonder aflossing
  Lineaire hypotheek: maandelijkse aflossing gecombineerd met teruglopende interestbetaling
  • Garantiehypotheek: bestaat uit een hypotheekrente en een maandelijks terugkomende premie aan de garantverzekering
  • Levenhypotheek: U betaald alleen spaarpremie waardoor u een maximaal belastingvoordeel behaald, dus zonder aflossing 

  • Beleggingshypotheek:  Ook hierbij wordt er geen aflossing gerekend, maar betaald u premie die wordt belegd in beleggingsfondsen
  • Effectenhypotheek: Een aflossingsvrije hypotheek in combinatie met een maandelijkse inleg in aandelen. De hypotheek wordt uiteindelijk gedeeltelijk of geheel afgelost met het verwachte opgebouwde rendement. 

  • Hybride hypotheek: Is een hypotheek op maat, doormiddel van een combinatie van verschillende hypotheken kunt u een op maat gemaakt fiscaal voordeel behalen

   

  In België wonen, maar werkzaam blijven in Nederland

  Het kan ook zijn dat u besluit in België gaat wonen maar in Nederland werkzaam blijft. U blijft dan inkomstenbelasting betalen in Nederland. In dat geval bestaat er de mogelijkheid om een hypotheek voor het onroerend goed in België te verkrijgen tot 125% van de vrije verkoopwaarde/ aankoopwaarde. 

   

  Fiscale voordelen

  Anders dan in Nederland geldt hierbij niet de beperking van 4,5 x het bruto jaarinkomen.

  Als u in België woont en in Nederland uw inkomsten verdient, kunt u voor de belastingen beschouwd worden als een inwoner van Nederland. U krijgt dan ook alle fiscale voordelen (kortingen en aftrekmogelijkheden) die u zou krijgen als u in Nederland zou wonen. Een voorbeeld hiervan is de hypotheekrenteaftrek. U mag de betaalde hypotheekrente voor uw woning in België fiscaal in mindering brengen over uw inkomen uit Nederland.

   

  Onafhankelijk advies

  U krijgt dus te maken met constructies voor hypotheken die onderling verschillen, met verschillende hypotheekvormen, en er zijn speciale regelingen voor wonen en werken in twee verschillende landen. Het is dus verstandig om bij ons onafhankelijk advies in te winnen. Wij zijn gespecialiseerd in hypotheekvraagstukken en kunnen u hier dan ook met professionaliteit bij helpen. 

  Belgiëhypotheek begrijpt als geen ander uit eigen ervaringen dat het kiezen van een geschikte hypotheek op maat, secuur en met zorg gekozen dient te worden. Het gaat namelijk om een allesbeslissende factor voor de toekomst die Belgiëhypotheek graag binnen goede begeleiding voor u in de juiste banen wilt leiden. 

   

  Vrijblijvend een advies consult inplannen

  Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies consult om de mogelijkheden en uw persoonlijke situatie op elkaar af te stemmen.